Успешна операция претърпя Станка Златева

Архив Пловдив

22-09-2012, 17:13

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Златното ни момиче ще се възстановява един месец

Петкратната световна и петкратна европейска шампионка по борба Станка Златева претърпя успешна операция на дясното коляно. 29-годишната българка, която спечели сребърен медал на олимпийските игри в Лондон, ще се възстановява около месец.

Д-р Динко Хубенов, който е извършил операцията, е дал уверение, че Златева може да продължи пълноценно професионалната си кариера, ако реши да остане в спорта. Веднага след операцията тя е напуснала клиниката и ще се възстановява при домашни условия.

Във вторник нейният личен треньор Симеон Щерев обяви, че Златева ще се оттегли от спорта за една година. Тя иска да си почине и да успее да се възстанови пълноценно от многото контузии.

"Станка няма да участва на световното първенство. Тя ще реши какво ще прави нататък – ще продължи ли, няма ли. Поне една година да си почине, защото много ѝ се събра, пък след това ще видим", каза той.

Засега плановете на 29-годишната Златева предвиждат тя да поднови тренировките си в края на 2013 г., като ще се готви за олимпийските игри в Рио де Жанейро след четири години.