Футболни фенове с огромни венци на панахидата на Ангел

Архив Пловдив

23-09-2012, 14:54

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Катуница сведе глава в памет на убитото момче

Феновете на Берое (Стара Загора) и Локомотив (Пловдив) поднесоха големи венци на панахидата на Ангел Петров в Катуница днес.

С това те изразиха съпричастността си към близките на загиналото момче. Дни преди 23 септември футболните запалянковци използваха интернет форумите, за да се организират за похода.

След панахидата председателите на фенклубовете на Левски, Ботев(Пловдив), Локо (Пловдив), ЦСКА и Берое се събраха при чичото на Ангел, Веселин Христов. "Обществото не бива да си мълчи при подобни случаи", категорични бяха те и призоваха хората непримиримо да искат разследване при всички подобни случаи.

На гроба до най-близките приятели на Ангел неотлъчно бе и инструкторът  му по карате – сенсей Георги Мерджанов. На гроба дойдоха и част от каратеките, с които Ангел, който е републикански шампион, е тренирал рамо до рамо, предаде репортер на ПловдивУтре.

Бабата на Ангел успя да разчувства всечки присъстващи. Тя зарида на гроба с разкъсващите думи: „Хубавото ми момче, слънчецето ми“.

Този път близките на загиналото момче допуснаха и журналистите до гроба му. Чичото на Ангел коментира, че не може да каже нищо лошо за журналистите, тъй като благодарение на тях се е стигнало до осъдителните присъди на Рашков и физическия убиец на Ангел.