Стотици няма да простят убийството на Ангел (снимки)

Архив Пловдив

23-09-2012, 21:39

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

На шествието в Катуница: „Истинските убийци на момчето са на свобода. Няма да забравим!”

Стотици от различни градове пристигнаха в Катуница, за да почетат година от смъртта на Ангел Петров, прегазен и убит от приближени на Кирил Рашков. Привърженици на ФК Ботев (Пловдив) поднесоха на лобното място на момчето голям венец. Местните за разлика от съботния ден се обединиха, за да тръгнат заедно със запалени свещи от кметството към лобното място на младежа.

Предната редица носеше огромен транспарант „Няма да забравим, няма да простим!”. Множеството се спря на три места за минута мълчание – на автомобилния надлез, пред дома на Ангел, където чакаше баща му и пред паметника от гранит, поставен на тротоара до лобното място на момчето. Там съпричастните оставиха свещите и сведоха глава.

„Благодаря на всички, които са тук тази вечер – на хората от Катуница и на съпричастните с мъката ни гости”, каза Стоян Тютюнаров, познат с прякора Гагарин и върл противник на Кирил Рашков. „Всички ние знаем, че истинските убийци на Ангел не са получили заслуженото за деянието си. На свобода са, но ще се борим за истината и те да получат възмездие. Това смело момче Ангел събуди цяла България. Българинът е свикнал да живее робски, но ние няма да им простим! Рашкови нямата място в Катуница. Няма да забравим, няма да простим!”, призова той.

Шествие в памет на приятеля на Ангел – Павел Толев ще има утре. То ще тръгне също от кметството в 19 часа. Именно майка му Райна Толева бе поискала разрешения за двете шествия от кметството, от където за пръв път бяха осигурили полицейски патрули. Те блокираха движението, за да минат стотиците желаещи да запалят свещ в памет на Ангел. Павел почина ден след смъртта на Ангел. Мъката по приятеля му покруси сърцето на младежа и то не издържа.

„Павел израсна със силното сърце на майка му. Ние знаем колко години й костваше да закрепи здравето му и да съживи сърцето му. А той си отиде заради убийците на Ангел”, заключи Гагарин. Панахидата в памет на младежа е утре на обяд на гробищния парк в Катуница. Близките и приятелите му призовават съпричастните да се включат и в двете мероприятия.