С 6,3 млн. започва разширяването на пътя за Слънчев бряг

Архив Бургас

23-09-2012, 17:36

Снимка:

Община Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Пътят в момента е двулентов, като има участъци, които са опасно близо до все по-разширяващите се курортни комплекси. Първият етап от започналите вече дейности предвиждат да се разшири участък с дължина 2,6 км.

6,3 млн. лв. ще струва първият етап от разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг. Днес на място за инспекция пристигнаха премиерът Борисов и министър Лиляна Павлова. Те посетиха отсечката между квартал Сарафово и Поморие.

 „Това е изключително тежко трасе, с много жертви. Огромен е трафикът, който идва от магистрала "Тракия" към Слънчев бряг и за съжаление толкова години не е правен. Не само, че не е правен, но нарочно са пуснали хората да купят земите в тези региони и само обхода на Ахелой, отчуждителните процедури, са над 20 млн. лв.“, каза премиерът Борисов.

Пътят в момента е двулентов, като има участъци, които са опасно близо до все по-разширяващите се курортни комплекси. Първият етап от започналите вече дейности предвиждат да се разшири участък с дължина 2,6 км. Финансирането на мащабния проект идва от републиканския бюджет.

"Във време, в което се разпадат държави, в което нашите съседи банкрутираха като страни, ние благодарение на това, че абсолютно всички европейски програми за България работят, нямаме спрени програми и правим големите инфраструктурни проекти.

Сега за следващата година всичко, което има в хазната, го събираме за учителите да им увеличим заплатите, на докторите, на пенсионерите, минималната работна заплата, и трябва да изцедим възможностите на бюджета с по-големите приходи, които имаме и за тези пътища, които са структуроопределящи за икономиката", допълни Борисов.

Премиерът посочи още, че в средата на следващия месец трябва да приключат ремонтите по отсечките на юг – от Бургас към Резово и Синеморец.