"Титан" се отказа от титлата за 150 000 евро

Архив София

24-09-2012, 11:53

Автор:

Ангел Домусчиев, Sportline.bg

Всичко от Автора

Край с ЦСКА, реалната цел е запазване на...осмото място

Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов днес официално абдикираха от титлата на България.

Направиха го, като решиха да оставят най-провалилия се треньор на "Армията" в последните години Стойчо Младенов начело на тима. Както SPORTLINE.BG информира първи миналата седмица, очакваше се днес специалистът от Плоски да бъде изгонен и в офиса на "Титан" за преговори и договор да дойде Милен Радуканов. В крайна сметка това няма да се случи.

Причината е ясна - пари. Босовете от Перник не са готови да платят неустойката на Стойчо, която е в размер на 150 000 евро. Изеята им беше да съсипят Младенов, като извадят документи, че е прибирал тлъсти комисионни по трансфери на нови играчи. Такива обаче така и не успяха да намерят, което прави дисциплинарното уволнение на треньора химера. Именно това бе планът на "Титан" - УВО за екзекутираният от Мура.

Радуканов, който спечели двата трофея при управлението на Борисов и Иванов, бе готов веднага да се върне и то за символична заплата. По този начин неустойката на Младенов щеше да бъде избита от шефовете. Явно те вече са отписали сезона и ще оставят Стойчо, докато не си тръгне сам. Последният обаче няма срам и едва ли скоро ще го направи.

Поредното грешно управленско решение на "Титан" означава край с ЦСКА, а реалната цел тази футболна година е запазване на...осмото място, на което в момента се намират "армейците".

"Да, Милен наистина трябваше да преговаря с Димитър Борисов и Иво Иванов. Но те са се отказали на този етап. Каква е причината? Питайте тях", сподели пред нашата медия човек, близък до Радуканов.