Ирански военен предупреждава за възможна трета световна война

Новините

24-09-2012, 11:22

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Иран може да нанесе изпреварващ удар на Израел.

Война между Иран и Израел може да доведе до трета световна война, заяви вчера командващият военновъздушните сили на Корпуса на революционните гвардейци Амир-Али Хаджизадех, цитиран от ДПА.

"Не можем да си представим, че ционисткият режим ще започне война срещу Иран без подкрепата на Съединените щати, следователно евентуалната война ще бъде срещу двете страни", каза Хаджизадех.

При това положение други страни ще се включат или на страната на Иран, или против него и това може да доведе до трета световна война, казва Хаджизадех. Той предупреди, че в евентуална конфронтация с Израел Иран ще смята всички американски военни бази в района за американска територия и те ще станат негова мишена.

Командващият на иранската авиация заяви, че Иран може да нанесе изпреварващ удар на Израел, ако е убеден, че еврейската държава се готви да го атакува, предаде "Ройтерс". "Нашият отговор ще надхвърли очакванията им... Те нямат вярна преценка за нашите възможности. Ние ще отвърнем не само с ракети", каза генералът. Той добави, че Израел няма необходимата военна мощ, за да се противопостави на Иран.