Не сега, запя на полицаите Борисов

Архив София

24-09-2012, 13:24

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

България банкрутирала, ако им вдигнел заплатите веднага

При първа възможност, ще бъдат увеличени заплатите на полицаите, но не сега, категоричен бе в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

На въпрос дали ще отстъпи държавата пред исканията на униформените за скок от 25% във възнагрежденията им, той отговори, че няма какво да се отстъпва, тъй като държавата е над всички.

"Първо искам да подобрим материалната база на МВР, а след това да мислим за заплатите", допълни Борисов и отново изтъкна намеренията на кабинета първо да бъдат вдигнати пенсиите, заплатите на училите и на лекарите.

"Ако сега обаче държавата си позволи и покачване на полицейските доходи, то тя ще банкрутира", каза министър-председателят.

Той призова стачкуващите полицаи да видят какво става в Гърция, Испания и в други държави и да преценят колко балансирана и правилна е политиката на правителството.

"С цялата си обич и уважение към полицаите им казвам, че при първа възможност ще се направи това, но в никакъв случай сега няма да застрашим финансовата политика на държавата", повтори Борисов.

По думите му, ако сега си позволят вдигане на заплати във всички сфери, след една-две години всичко това ще се катурне и няма да има нито пенсии, нито заплати.

"Всеки един лев, който сега се съхрани от по-добрите приходи в хазната, следващата година ще бъде даден за държавата", обеща премиерът.