"Трапезица" може да мине на кръгово за 90 дни

Архив Бургас

24-09-2012, 14:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Според заместник-кмета по строителство в община Бургас - Костадин Марков, ако предложението за този проект се реализира, това би облекчило поне четири пъти натоварения трафик

Най-натовареният и труден участък на Бургас, през който минава освен градското движение и трафика от Слънчев бряг към Южното Черноморие, може да бъде облекчен за нула време.

Предложението на общината за създаване на кръгово движение там при наличието на този етап на осем платна, 20 ленти и 10 светофарни уредби би могло да се осъществи в рамките на около 3 месеца.

Според заместник-кмета по строителство в община Бургас - Костадин Марков, ако предложението за този проект се реализира, това би облекчило поне четири пъти натоварения трафик. 

Формата изпълнител обаче ще стане ясна, след като експертите, работещи по проекта за интегриран градски транспорт, прецезират изпълнението и вариантите това да се случи.

Истинското отпушване обаче на потока от автомобили ще стане факт едва след като бъде реализиран другият мащабен инфрастуктурен проект за отбиване на околовръстния трафик през ул. "Крайезерна" по път Е87.