Добро утро във вторник!

Архив Пловдив

25-09-2012, 07:12

Автор:

Василена Нинова

Всичко от Автора

Денят обещава да е прекрасен

Днес в 11.00 часа ще научим подробности за фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“. Пресконференция ще дадат директорът на изявата Мила Павлова и заместник-кметът Стефан Стоянов.

Отсега знаем, че 4-метров алпийски рог ше огласи Римския стадион в Пловдив на 30 септември от 19 ч. и ще постави началото на есенните „Дни на музиката в Балабановата къща“ - фестивалът, носител на наградата „Музикален проект на 2011 г.“! Точно алпийският рог в ръцете на световноизвестния музикант Аркадий Шилклопер (Русия, Германия), съпровождан от именития Биг Бенд на Българското национално радио под диригентството на Антони Дончев бе избран от организаторите да поведе фестивалната „процесия”  от съживения за днешното си битие Античен стадион на Филипопол.

Празникът на Стария град тече с пълна сила. Вижте програмата.

Наближава и Нощта на учените 2012. Четири университета днес ще представят програмата, „Пътна карта” на изявите, както и целите на нощта.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”, Медицинският университет – Пловдив, Университетът по хранителни технологии и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство тази година обединиха усилията си в подготовката за провеждане на Европейската нощ на учените 2012 на 28 септември, петък.

Събитието ще протече едновременно в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Плевен. Мотото на проекта е „Европейска нощ на учените в България IN-Close” (Innovations: New Competence and Leading Opportunities for Sustainability and Endurance) – Иновации: нови компетенции и водещи възможности за устойчивост и стабилност.

Кметът на район „Централен“ г-жа Райна Петрова ще открие в двора на ОДЗ „Буратино“ новоизградена екопътека с терапевтична насоченост и горски екокът.