Митниците в Русе? На този етап – не, съжали Танов

Архив София

25-09-2012, 08:29

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

За 2 години 800 корумпирани митничари са аут от системата

"И Министър Дянков, и ние в агенцията, и премиерът – всички подкрепяме политиката за децентрализация", обяви Ваньо Танов, директор на Агенция "Митници".

Той допълни, че това е много сериозен въпрос, който подлежи на сериозен анализ и по него трябва да има политически консенсус. Решението трябва да бъде взето в парламента и то трябва да е в дългосрочна перспектива, смята той.

"На този етап няма шанс митниците да се преместят в Русе, защото няма материална база и няма нужния анализ, който да показва кога и какво ще се случи след това преместване", сподели той пред Нова тв.

Ваньо Танов бе категоричен, че за осемте месеца на тази година агенцията преизпълнява плана, който е заложен, което пък било гаранция, че каквото и да се случи в оставащите три месеца, няма никакъв риск за изпълнението на бюджета.

"Преизпълнението идва по всички пера. Преизпълнение има и по отношение на цигарите. Аз казвам, че няма опасност за приходната част. 80 милиона са в повече по отношение на акциза от цигари", допълни той.

За корупцията в митниците, Танов подчерта, че тя чувствително е намаляла и ще намалява.

"Защото за последните 2 години около 800 служители са освободени. Бях поел като ангажимент, че лица с прякори няма да има в агенцията, това се случи. Повече от 600 млади хора са назначени, аз вярвам в тях, че няма да се подадат на корупционен натиск. За мен корупцията ще бъде единични случаи оттук нататък", категоричен бе митничар №1.