Племенницата на сциентолог №1 проговаря

Архив Пловдив

26-09-2012, 06:06

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

28-годишната Джена ще опише живота си в църквата в книга

Племенница на скандалния лидер на Църквата на сциентолозите Дейвид Мискевидж планира да напише откровени мемоари за живота си в религиозната организация и как е успяла да се изкопчи от нейните обятия. 28-годишната Джена Мискевидж Хил е дъщеря на по-големия брат на Дейвид, Рон. Тя е отявлен критик на църквата от 2005 г. насам, когато я напусна.

В книгата “Отвъд вярата: Тайният ми живот в Сциентологията и мъчителното ми бягство” тя ще разкрие “странни и притеснителни” подробности за живота на децата в църквата и ще даде информация от първа ръка за “висшите етажи” на сциентологията, твърди нейният издател Уилям Мороу.

Родителите на Джена напускат църквата през 2000 г., разочаровани от нейните практики. През последвалите пет години, тя твърди, че – заради политиката на църквата към “изключването” на роднините и приятелите, които не подкрепят култа – всичките им писма са били следени и на нея й е било забранено да вдига телефона в течение на над година.

“Ако се провалиш на инспекцията на униформата, ако закъснееш... върху теб се излива голяма кофа с ледено студена вода. Също бяхме задължени да пишем на лист всичките си прегрешения. После ни проверяваха с електропсихометъра, за да се провери, дали крием нещо. Това се случва на възраст между 5 и 12 години”, разказа тя през 2008 г. на разследващия журналист Филип Речия.