Пипнаха солиден лихвар

Архив Пловдив

26-09-2012, 11:12

Снимка:

Интернет, архив

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Наглецът начислявал лихва върху лихвата до 40%

Мъж, уличен в лихварство, бе заловен в Карлово. При акция, ръководена от Окръжна прокуратура – Пловдив, служители от РУП – Карлово са задържали 49-годишен мъж, заподозрян в незаконна финансова дейност.

От началото на годината карловецът е раздавал пари на свои съграждани, предимно от западните части на града, като начислявал лихва върху лихвата до 40 %. Мъжът правел сделките в  заложната си къща, където вписвал множеството си длъжници в тефтери, без да им издава документи. Вчера при претърсване от два адреса в Карлово и един в село Анево са били иззети 9 класьора с разписки, договори, декларации и протоколи за покупко-продажби, 5 тефтера със списъци, 3 регистъра за сключените финансови сделки, 26 кочана със заложни билети, лична карта и три паспорта, 5 талона за регистрации на МПС, 8 банкови карти с пин-кодовете.

По време на проверката са били намерени също и устройство за изстрелване на малокалибрени патрони тип „Оса” и общо 325 боеприпаса без законно разрешение. От мъжа са иззети и 400 мг морфин, 50 мг диазепам и 10 таблетки от лекарството оксиконтин.

Лихварят е задържан за 24 часа в ареста на РУП – Карлово. Срещу него е образувано досъдебно производство. До момента пред съдия от Пловдивския окръжен съд са били разпитани 8 свидетели, предстои снемане на обяснения от още четирима.