Чудо! Болно сърце се самоизлекува преди трансплантация

Архив София

26-09-2012, 16:48

Снимка:

Дейли мейл

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Сърцето му започнало да тупти отново само часове, след като лекарите открили, че Кроу има кръвна инфекция, която не позволявала трансплантацията да бъде извършена.

23-годишен младеж изуми медиците, когато болното му сърце се самоизлекува при полекарите решили, че младежът има нужда от трансплантация. Родителите на Майкъл Кроу отдават чудото на силата на молитвите, съобщава сайтът "Омаха Уърлд хералд".

Сърцето му започнало да тупти отново само часове, след като лекарите открили, че Кроу има кръвна инфекция, която не позволявала трансплантацията да бъде извършена. 

То било на ръба на спирането, когато Майкъл пристигнал в отделението за сърдечни трансплантации в Медицински център Небраска миналия месец, а лекарите го включили на машина, която да поддържа неговото кръвообращение. Медиците установили, че младежът страда от възпаление на сърдечния мускул, причинено от остра форма на миокардит, в резултат на което органът едва функционирал.

"Когато сърцето спре, това е клинична смърт. В този случай, неговото тяло остана живо единствено благодарение на машината, която изпомпваше кръвта вместо него", заяви доктор Джон Ум. Майкъл бил включен в списъка с чакащите за трансплантация и поставен в медицинска кома. Сърце се намерило след три седмици и лекарите започнали да се подготвят за рисковата операция.

Тогава нова беда сполетяла Майкъл. Той се заразил с кръвна инфекция, което означавало, че най-вероятно няма да издържи трансплантацията. Семейството му било съкрушено от ужасяващата новина, че операцията трябва да бъде отложена.

Тогава чудото се случило. Само час след решението на лекарите да отложат трансплантацията заради големите рискове, кръвното налягане на Майъл започнало да се повишава без помощта на машината, а дни по-късно органът започнал да работи сам. Малко по-късно лекарите направили преглед и установили, че лявата камера на сърцето на младежа е започнала да се възстановява. "Сърцето му започна само да работи. Лявата страна на органа отново изпомпва кръв", каза доктор Ум.

Майка му, Марги заяви пред "Омаха Уърлд хералд": "Това е истинско медицинско чудо. Смятам, че се дължи на отличните медицински грижи и на силата на молитвите".