Джаз на живо пред прозореца на кмета

Архив Бургас

26-09-2012, 10:00

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Автентичното джаз послание  ще изпратят Чад Левковиц Браун (саксофон), Мартин Дойкин (бас), Милен Кукошаров (пиано) и Митко Димитров (барабани).

Истински истории от Източния бряг на САЩ ще бъдат представени чрез звук и картина на Източния български бряг. Музиката на Ню Йорк ще звучи в Бургас на 26 септември от 18.30 часа пред сградата на oбщината.

Автентичното джаз послание  ще изпратят Чад Левковиц Браун (саксофон), Мартин Дойкин (бас), Милен Кукошаров (пиано) и Митко Димитров (барабани).

Веднага след концерта, от 20.00 часа, ще бъде прожектиран филмът "Без Граници - Истински истории от САЩ" /Ню Йорк/".

Двете събития, които Община Бургас представя на бургазлии, са част от проекта БЕЗ ГРАНИЦИ, в който има много (но не само) музика. Той използва езика на фотографията, видеото и текста, за да разказва историите на български музиканти, които живеят и творят някъде по света - Барселона, Цюрих, Лондон, Чикаго и къде ли не. Това е мащабен проект, който протича в няколко етапа - от пътуването, срещите, разговорите и фотосесиите, през концертите там и тук, до изложбите и прожекциите.

БЕЗ ГРАНИЦИ дава възможност на публиката да се срещне със значими български музиканти, които не са в България, а са се озовали там, където тяхната музика ги е отвела. Това е едно емоционално пътуване във всички посоки, но преди всичко - пътуване към душата.

Автор на проекта е фотографката Блага Димитрова.