Костадин Марков: СДС води съвсем самостоятелна политика от ГЕРБ

Архив Бургас

26-09-2012, 10:29

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

СДС има 22-годишна история и е единствената в цяла Източна Европа оцеляла сред партиите, извършвали промените, твърди областният лидер на партията за Бургас.

"СДС е доказала своята жизненост и автентичност през близо 22-те години от нейното съществуване и тя няма да бъде пречупена", прогнозира областният лидер на СДС в Бургас Костадин Марков, по-малко от година преди парламентарните избори.

Той припомни, че партията е вкарала България в НАТО и ЕС и е сложила в европейския коловоз страната. По думите му синята партия води абсолютно самостоятелна политика от тази на управляващата ГЕРБ.

"Когато те направят нещо хубаво, ние ги хвалим, но когато сгрешат - ги бием безжалостно", коментира той позицията на СДС във властта.

Според Марков на областно ниво партията има и слаби места по някои общини, където се налага да бъдат изграждани структури със съвсем нови хора. В Бургас обаче сините са стабилни, смята той, тъй като в областния център СДС имат стабилно ядро, с което много по-големи партии не биха могли да се похвалят.

Имаме около 200 души, които градят активно. Те учасват в кампании, правят дългосрочни предложения с национална и местна политика. Сега тепърва ни предстои много работа", каза още Костадин Марков.