Чужди туристически фирми търсят над 200 работници на борса в Бургас

Архив Бургас

26-09-2012, 11:03

Снимка:

Дарик

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Представители на работодателите от Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Словения, Румъния, Финландия и Швеция ще обявят свободни работни места за зимния сезон 2012/1013 година. Офертите са повече от 200 и вече са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта

200 свободни работни позиции в областта на туризма ще обявят международни компании на трудова борса, която ще се проведе в Бургас през октомври.

Инициативата се провежда за втори път, каза началникът на отдел “Услуги по заетостта” в дирекция региналната служба по заетостта в Бургас Пенка Кирилова.

Атенцията по заетостта е член на европейската мрежа за заетост EURES /“Юрес”/ и в тази връзка ще присъстват техни представители, които ще събеседват с кандидатите. Домакин на борсата, която ще се проведе от 9 до 16 часа на 13-и следващия месец е хотел “Аква”

„Представители на работодателите от Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Словения, Румъния, Финландия и Швеция ще обявят свободни работни места за зимния сезон 2012/1013 година. Офертите са повече от 200 и вече са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта”, обясни Кирилова.

Основните изисквания към кандидатите е перфектен език – английски или немски. Освен това трябва да са подготвили и пакет документи-автобиография, диплома, мотивационно писмо, сертификат за професионлна квалификация и препоръка от бивш работодател.

Най – много оферти, над 130, са обявени за готвачи, камериерки и келнери в три, четири и петзвездни хотели в Австрия и Германия. Обявени са 90 места за същите професии и в различни немски провинции. Словения проявява интерес към строителни работници и шофьори на камиони. Във Финландия пък набират персонал за почистване.

Предното издание на борсата е преминало при много голям интерес. Тогава повече от 400 нашенци са успели да намерят временна работа зад граница.

„Колегите от европейски служби бяха много доволни, защото се явиха подготвени лица, и показаха много добро владеене на немски и английски”, допълни оКирилова.