Строителите на хотел Версаче в Дубай журират VIP Property Awards 2012

Архив Бургас

26-09-2012, 13:50

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Проектантите от българската компания Perfekt Group са номинирани в категория Луксозен проект на годината със Замъка на Коняка във Франция за наградите  VIP Property Awards 2012, които ще се състоят на 12 октомври в София. 



VIP Property Awards 2012  номинира проектирания от българи френски Замък на Коняка.

Проектантите от българската компания Perfekt Group са номинирани в категория Луксозен проект на годината със Замъка на Коняка във Франция за наградите  VIP Property Awards 2012, които ще се състоят на 12 октомври в София. 

Фирмата е проектант на този Замък, който ще се изгради на 40 акра в Domaine de Chatenay - сърцето на cognac de Cognac. Единственото място на света, където се отглежда есенцията на истинския коняк.  Само в пределите на това шато се отглежда специалният сорт грозде, от който се прави Коняк (всяка друга алкохолна напитка, направена чрез същата дестилация,  но с друг сорт, отгледан извън пределите на град Коняк, може да носи името „Brandy”, но не и „Cognac”).

  Замъкът на три етажа е построен в края на 16-ти, началото на 17-ти век. Има сутеренен етаж: инотека, помощни помещения; партерен етаж: фойе с лоби бар, ресторант, кафява зала, зелена зала и бяла зала (за мероприятия, конференции, коктейли и др.); 1-ви етаж: частен коняк клуб, 5 луксозни “suite” апартамента със самостоятелни бани; втори етаж: частен пура бар, зала за забавление, зала-библиотека, кралски апартамент.  

Самият замък ще е родното място на първата световна асоциация на Коняка и ще държи световен рекорд за притежание на най-голямата колекция мини бутилки коняк наредени в частния коняк клуб на шатото.

Domaine de Chatenay ще бъде дом на многобройни светски и световни събития -  Cognac Jazz Festival, ежегодното събиране на Френските Въздушни Сили, художествени изложби и ексклузивни търгове, ежегодния търг на диаманти на семейство Авакиан, ежегодното състезание за най-добър готвач във Франция  и др.    Уникалността на този проект е заложена във всеки пласт на неговото съществуване:  примес от хилядолетна история, принасяща дух и очарование, заедно с  технологии по последна дума на модата, за удобството и комфорта на ексклузивните посетители, това е новото Райско кътче на Земята.

Изненадите с наградите за луксозно строителство, организирани от ВИП Комюникейшън включват и друго международно участие - в журито освен журналисти от националните медии с  ресор Строителство, се включват и чуждестранни експерти. Сред тях са строителите на хотел Версаче в Дубай  - една от водещите компании в Емирствата - Gulf Precast Concrete. 

Един от най-влиятелните строителни инженери от Арабските Емирства Имад Карабах и неговият екип ще оценяват номинираните луксозни строителства.  Инж. Имад Карабах е с множество награди и е сред най-уважаваните в строителния бизнес на Арабските емирства. Неговата компания Gulf Precast Concrete е построила едни от най-известните сгради в емирствата - Dubai Mall, Al Marooj Rotana, Al Wahda Mall и много други. 

Сред номинациите за престижните награди вече бяха обявени новите луксозни метростанции в София.  Иновативните и луксозни дизайнерски решения в изграждането им са дело на водещата в бранша фирма "Метатрон МТ". Фир

мата има повече от десет годишен опит в изграждането на нови и реконструкцията на стари офис и бизнес центрове.

Миналогодишен носител на приза за луксозно обществено строителство бе Зала Арена Армеец в София, а наградата бе връчено от олимпийския шампион Стефан Ботев на министъра на спорта Свилен Нейков.  

Ето и категориите за тазгодишните награди:

Цялостен принос в строителството и архитектурата 

Луксозно жилищно строителство 

Луксозно бизнес строителство 

Луксозно обществено строителство 

Луксозен градски хотел 2012

Луксозен курортен хотел 2012  

Луксозна архитектура и дизайн - ресторант

Луксозна архитектура и дизайн - клуб 

Луксозна архитектура и дизайн - сграда 

Луксозен Мол 2012

Идеен проект 2012

Пространствен дизайн за интериор и екстериор 2012 

Пространствен интериорен дизайн 2012 

Пространствен екстериорен дизайн 2012 

Мебелен дизайн 2012 

Корпоративна идентичност на архитектура и дизайн 2012 

Специална награда за Екопринос в архитектурата и стрителството 2012

Специална награда за Опазване на архитектурните резервати