Доживяхме първата копка на Българския Лувър

Архив Бургас

26-09-2012, 17:00

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Вежди Рашидов обвини предшествениците си в липса на воля и усилия

„Близо около три години минаха от първия ден, в който решихме, че България има нужда от свой голям национален музей”, откри първата копка на Българския Лувър министърът на културата Вежди Рашидов, предадоха колегите от СофияУтре. 

Тази идея съществува от 50 години, но никога не е успяла да се осъществи, защото нито един човек не е имал волята и възможността да намери средства.

Реализацията на всяка хубава мечта става със средства. Без помощта на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова днес нямаше да намерим ресурси, с които ще започне изграждането на националния музей. Как да се казва българският музей ще реши обществото, възторжен бе Рашидов. 

„Йорданка Фандъкова е един прекрасен стопанин на града и аз бих се радвал 2019 г. ако тя е дамата, която ще посрещне света като домакин на европейската столица на културата", продължи с похвалите министърът на културата 

Градът ще има един хубав музей. Да се надяваме, че скоро поне една част ще бъде открита с една хубава изложба. Много бих се радвал поне една част аз да открия докато съм министър, тъй като три години полагах усилия това да се случи. Добре осъзнавам, че ние не правим сграда, където ще слагаме картините на българските художници. Тук ще се помещава паметта на българската държава”, патетично завърши словото си министърът-любимец на премиера Борисов