Палмите – трън в петата на опозицията

Архив Пловдив

27-09-2012, 06:35

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Диана Бикова

Всичко от Автора

На сесията днес: червените раздвоени за Баташки - да го подкрепят или не, за още един мандат като управител на МБАЛ “Св. Пантелеймон”

Червените общински съветници са раздвоени в мнението си дали да подкрепят или не партийния си другар, бивш депутат и бивш съветник доц. д-р Илия Баташки за още един мандат като управител на МБАЛ “Св. Пантелеймон”.

На сесията днес трябва да се обяви конкурс за шеф на здравното заведение, тъй като договорът на доц. Баташки изтича по Коледа и градската администрация иска овреме да намери негов достоен заместник.

Както е известно, доц. д-р Илия Баташки е вътрешнопартиен опонент на градския и областен лидер на БСП – Пловдив Георги Гергов и едва в заседателната зала ще се разбере дали има партийна дисциплина в Столетницата.

Искри между управляващи и опозиция се очертава да прехвръкнат също така при дискусиите за озеленяването на града с палми и за изваждането на разходите за храна в детските градини от делегираните бюджети.

Палмите, оказва се, са трън в петата на опозицията. Въпросът бе повдигнат първо от Дани Каназирева, която отправи писмен въпрос до кмета за: броя на тропическите растения, цената, на която са закупени, начина на съхранение през студените месеци в годината.

Социалистите ще подкрепят лидерката на “Съюз за Пловдив” с допълнителен въпрос – защо в програмата за развитие, поддържане и опазване на зелената система в Пловдив не са включени палми, а подходящи за климатичните условия на града растителни видове.

От левицата официално заявиха, че няма да подкрепят предложението за изваждане на разходите за храна в детските градини от делегираните им бюджети. Червените съветници направили собствено проучване сред директорите на забавачките, които твърдели, че централизираното снабдяване излизало по-скъпо.

Очаква се социалистите да се възпротивят и на предложението за увеличаване щата на строителната дирекция в градската администрация с 15 бройки.