Наблюдателница за птици част от маршрут с 12 горещи еко точки (СНИМКИ)

Архив Бургас

27-09-2012, 11:36

Снимка:

Нели Иванова

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Укритието край Атанасовското езеро ще бъде включено и в друг голям проект на общината, който е свързан с промотирането на туристически пакети, издаде в аванс зам. кметът Йорданка Ананиева.

Наблюдателницата за птици до Атанасовското езеро, която привлича любители-орнитолози с възможността да проследят пернатите без да ги безпокоят, стана част от най-новия туристически маршрут "Животът на Бургаските езера", който включва 12 горещи еко точки.

Освен от този любопитен продукт укритието за наблюдение на птици, което наскоро бе обновено, ще бъде част и от друг голям проект на общината.

"Той е свързан с изработване и промотиране на туристически пакети. Целта е оформяйки туристическите маршрути, тази точка да има запазено място в нашите предложения", обясни зам. кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.

Маршрутът "Животът на Бургаските езера" е разработен в рамките на едноименния проект, финансиран от програма LIFE+ на ЕС. 

Част от него са комплексът Мандра-Пода, резерватът за водни кончета, Лале Баир, археологическият резерват Деултум, както и Природонаучният музей.

Идеята на маршрута не е точките да се обикалят последователно наведнъж, а по-скоро да бъдат част от отделни излети на бургазлии сред природата. До някои от тях има изградени велопътеки, което ги прави напълно достъпни за посещение на колело.  До други пък предстои да се изградят алеи за велосипедисти.