На сайта на общината броят домашните кучета

Архив Пловдив

28-09-2012, 17:24

Снимка:

lafim.com

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Остават два дни за поставяне микрочип на любимеца

На 30-ти септември изтича срока, в който всеки собственик на домашно куче над 4 – месечна възраст трябва да осигури идентификация на кучето чрез поставяне на микрочип.

Служители на Пловдивски общински инспекторат стриктно ще следят за наличието на такава идентификация. Тя се доказва с представяне на ветеринарномедицинския паспорт на кучето, в който е вписан номерът на микрочипа и датата на поставянето му. Ветеринарномедицинският паспорт на кучето (или негово копие) и Удостоверението за административна регистрация и платена такса за текущата година, са документите, които всеки собственик на куче е длъжен да носи в себе си при извеждане на животното извън мястото на отглеждането му.

В противен случай глобите са съответно с  50 лв. по фиш  и  акт до 200 лв. при повторно нарушение.

Продължава  Кампания  по безвъзмездно предоставяне на микрочипове за административно регистрираните домашни кучета, информират от дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

Припомняме, че в  кампанията могат да се включат всички собственици на домашни кучета, отглеждани в Пловдив, които са извършили административна регистрация или пререгистрация за текущата 2012 г. Безплатни микрочипове се предоставят на ветеринарни лекари, които ще извършват манипулацията „чипиране” на преференциални за собствениците цени. Единственото необходимо условие е собственика да представи на ветеринаря  удостоверението за регистрация за 2012 г., което е получено от съответната районна администрация.

Ветеринарните клиники, в които са налични безплатни микрочипове са на следните  адреси :

•             Ул.”Лерин” - № 14; 0878/843 405 (район Западен)

•             Ул. „Николай Гогол” - № 18; 0887/771 537 (район Централен)

Справка от общинския електронен регистър на домашни кучета в Пловдив сочи, че от началото на календарната 2012 г до момента са регистрирани нови 1 040 домашни кучета. От тях 677 са с поставен микрочип.

От днес актуална информация от Електронния регистър за домашните кучета, която може да бъде обществено достъпна, се публикува на електронната страница на общината. Там, всеки заинтересован може  да направи  справка за това дали определено домашно куче в Пловдив е вече регистрирано в общинския електронен регистър.