„Силата на рока” разтриса столицата

Архив Бургас

28-09-2012, 11:33

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Голямата награда е „Запис на сингъл” в студио „Loud-Fi”, която ще бъде връчена от председателя на „Нова алтернатива” Николай Цонев. 

Концертът на финалистите в Националния рок фестивал за авторска песен „Силата на рока” стартира  днес  от 18.00 ч.

Голямата награда е „Запис на сингъл” в студио „Loud-Fi”, която ще бъде връчена от председателя на „Нова алтернатива” Николай Цонев. Ще бъдат определени още двама подгласници на победителя за второ и трето място. Фестивалът ще бъде заснет за предаването „Рок с Милена” по БНТ СВЯТ и БНТ 2. За победителите ще има и специално телевизионно представяне.

Тридневният фестивал се провежда в столичния клуб „Rock It” (ул. „Георги Бенковски” 14). Участниците представиха  през изминалите два дни своите  авторски песни на живо и всеки от тях разполагаше с  25 минути, за да покаже професионалната си  подготовка, като и да изпълни  и други песни от репертоара си. Така журито и  публиката  имаха възможността да добият цялостна представа  за характера и нивото  на изпълнителите. Журито дава оценки от 1 до 10 за всяка песен, за да избере първите трима победители, а публиката  бе поканена да избере своя фаворит, който ще получи  на финала  „ Наградата на публиката”.

Идеята на Фестивала е да даде шанс на млади и талантливи   автори на песни  в стил Рок, както и да привлече и стимулира  нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна. Организаторите искат да помогнат на участниците да се качат на професионална сцена, за да покажат своите умения пред жури, съставено от  журналисти и влиятелни личности в шоу бизнеса и музикалните среди.

Организатори на проявата са компанията „Mr.Rock” (Милена Славова) и домакините от „Rock It” със съдействието на Министерството на културата.