Срещу едни 4 млн. лв. ставаш българин

Портфейл

29-09-2012, 14:23

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Наредбата ще бъде създадена от министерствата на икономиката и на финансите

Чуждите предприемачи, развиващи дейност у нас, ще могат да кандидатстват по-лесно за български паспорт, ако инвестират поне 4 млн. лева в рамките на 2 години.

Това ще предвижда нова наредба към Закона за българското гражданство, стана ясно на заседание на икономическата комисия към парламента, съобщава в. "Стандарт".

Наредбата ще бъде създадена от министерствата на икономиката и на финансите. Облекчена процедура за българско гражданство ще получават и инвеститори, които разкрият над 100 работни места.

Сертифицирането на инвеститора ще става след доклад на одитор, който потвърждава, че извършените инвестиции или създадените работни места отговарят на изискванията за получаване на привилегията.

Тя ще се състои в редица облекчения на процедурата, през която минава всеки желаещ да получи български паспорт. Премахването на задължителния изпит по български език ще бъде едно от облекченията. За изготвянето на предложените промени са взети предвид законодателствата на САЩ, Канада и Австралия.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен