Оставиха в ареста убиеца на Женя и леля й

Крими

29-09-2012, 17:10

Снимка:

Varnautre

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Братовчедката знаела за поръчаното клане

Постоянен арест за убиеца на 21-годишната Женя и леля й, която е поръчител на деянието постанови Варненския окръжен съд.

Преди заседанието 20-годишният Петър Ангелов успя да каже, че съжалявал за стореното, но не можел да върна нищо назад.

„Искам да отида при мама“ , каза той преди да бъде конвоиран в съдебната зала. Най-тежката мярка „задържане под стража“ поиска прокурорът по делото Галина Минчева.

„Касае се за особено тежко, умишлено престъпление“, посочи Минчева. Тя уточни и че деянието е извършено в срока на предходна 6-месечна условна присъда на Петър за притежание на наркотици.

„Обивиняемият е направил пълни самопризнания за убийството, както и за това, че е бил подбуден от лелята Светла Величкова Тодорова за което са му били предложени и дадени пари“, поясни прокурор Минчева.

„След като съобрази всички събрани доказателства и аргументи и предвид тежестта на престъплението , съдът прецени, че касае за тежко умишлено престъпление“, каза съдия докладчикът по делото Асен Попов.

„Нещо повече, въпреки, че  не е налице заключение от съдебно медицинската експертиза, от други медицински документи и фотоалбума на трупа става видно, че тежестта на деянието надхвърля дори квалификацията за убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата“, допълни съдията.  

Освен самопризнанията има и други доказателства за вината. От свидетелските показания, на приятел на Петър е станало ясно, че той е имал намерение да извърши и други подобни престъпления. Пред приятеля си той коментирал, че иска да убие майка си, защото не му давала пари.

След като Петър бе оставен в ареста за постоянно, същата съдба споходи и лелята на убитата. 38-годишната Светла Величкова Тодорова поиска пускане под гаранция, защото не била опасна за никого. Адвокатът и посочи, че прокуратурата разполага единствено с показанията на Петър, а и клиентката му била с чисто съдебно минало.

Според oбвинението обаче, Светла не само е поръчител на убийството, а дори е държала дъщеря си в течение за своите планове.  Има събрани гласни и писмени доказателства с обяснения на 15-годишната Даниела, че е знаела за поръчката за клането.

„Обвиняемата е опасна дори за децата си ако е в близост до тях“, изтъкна прокурор Минчева.

Освен Даниела, обвиняемата има още две деца – 5-годишно момиченце и 3-годишно момченце. В момента и трите деца са настанени в кризисен център под опеката на социалните.

Съдът разреши да бъде удължен престоя на децата там поне с 15 дни, за да се прецени дали техните близки могат да се грижат за тях,  докато баща им се върне от Белгия.