Мадона призна, че се гъбарка с Барак Обама

Свят

29-09-2012, 18:09

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

"И да беше черен мюсюлманин какво от това?", недоумява тя

Попзвездата Мадона се разкая публично за скандалното си изказване. Легендата призна, че не е искала да обиди Обама, наричайки го "черен мюсюлманин". В подкрепа на нейната теза свидетелства фактът, че певицата е един от най-активните му поддръжници в битката за нов мандат.

Във видеоклип, качен в ЮТюб от зрители на концерта във Вирайзън Сентър в понеделник, 54-годишната звезда произнася реч за свободата на словото.

"Имаме черен мюсюлманин в Белия дом. Това означава, че има надежда в нашата страна. Обама се бори за гей правата. Затова трябва да подкрепите човека", казва Мадона.

Известно е, че Обама, който се бори да бъде преизбран за втори мандат на 6 ноември, е християнин, посочва Ройтерс.

В отговор на видеото, предизвикало фурор в медиите, Мадона направи декларация чрез говорителката си, че изказването й за религията на Обама е било шеговито. "Пошегувах се на сцената. Да, знам, че Обама не е мюсюлманин, но знам също, че много хора в нашата страна го смятат за такъв. А и да беше, какво от това?

Исках да кажа, че добрият човек е добър човек, независимо на кого се моли. Не ме интересува каква е религията на Обама и никой в Америка не бива да го интересува", казва певицата, цитирана от Ройтерс.