Показват как се лекува душата с кристалотерапия

Животът

29-09-2012, 05:00

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Розалия Тинкова е кристалотерапевт и специалист по енергийна медицина

Розалия Тинкова е кристалотерапевт и специалист по енергийна медицина.

Преди  години напуска България и животът й поема в нова посока и тя започва да търси духовното. В момента Розалия живее от 6 години на о-в Бали, а българите могат да „получат” от знанията й чрез семинарите, ретритите и холистичните бижута които произвежда. Розалия казва, че те лекуват по магичен начин и могат да променят живота ни.

Розалия (Према Сагар) ще бъде отново в Поморие през октомври за поредния семинар заедно с малайзийския Гуру Йоги Тан, с когото работи.

С какво семинара в Поморие ще бъде по различен от преминалите 2 семинара във София през 2010 и 2011 г.?

Семинарът в Поморие е изключително самостоятелен и няма връзка с проведените до сега. Темата е много интересна и дойде при нас като решение от многото въпроси на ученици, които бяха насочени именно към тази материя и след като вече 2 години работим с българи решихме да изберем тема подходяща за тях и условията в България в момента.

Разликата между предишния семинар и сегашния е във учението. Например преди преподавахме повече за въздействието на кристалите върху нашето физическо, емоционално и етерно тяло, докато сега ще работим върху Умственото. Това е една голяма сила, която ако бъде овладяна, ние можем да бъдем до голяма степен господари на обстоятелствата и Живота си.

Темата е Сбъдващата Мъдрост  чрез силата на Кристалите, което не само ще ни учи методи и техники как да осъществяваме нашите мечти и желания, но и какво да си пожелаваме как да разберем и да открием собствената си Мъдрост и да разберем за какво наистина копнее нашето сърце. В много случеи ако се осъществят всички желания, които имаме някои от тях  биха ни попречили по пътя на израстването, ето тази мъдрост ще разкриваме с помоща на техники и помоща на кристалите.

Защо именно Гуру Йоги Тан?

 Ние работим заедно с Йоги Тан от 3 години. Той е изключителен човек, който съчетава магнетизъм мъдрост и разбиране към новото време. Той е така да се каже  Гуру на това ново време, който не само може да ни покаже пътя към благоденствието, но и към пълно осъзнаване, освен това той е един от най добрите учители по кристалотерапия в света, който се занимава с тази материя от 30 години и има много изобретения и нововъведения в света на тази наука.

Най-доброто е че за всички семинари и ретрити ние работим съвместно от избиране на темата минавайки през методите и техниките за да бъдат специално модифицирани за нас българите и да ни помагат на база нашия живот навици и знания. Работя по този начин заради опита, който придобих и наблюденията върху много хора,  които се обръщат към азиатски практики но това невинаги води до добри резултати а именно обратното до объркване и физически и психически усложнения. С Йоги Тан подготвяме специално  балансирани методи, които помагат на Българите.

 Какво ще включва семинарът?

Семинарът е разделен на 2 части по 3 дни с 1 ден почивка по средата, ще бъдат включени лекции и практики по темата, медитации енергийни упражнения  и разбира се групово лечение. Първите 3 дни на семинара ще има съвсем отделни практики от втората част, посетителите ще могат да посетят и само 3 дни ако желаят но разбира се за най добър ефект е добре да се посвети на кристалотерапията цялата седмица.

Защо  избра Поморие?

Много са причините, поради които избрахме Поморие, първо имаме много ученици от Бургас, които посещават нашите ретрити на остров Бали и по тяхна покана през месец май аз посетих Бургас и влюбих се в този град и хората (дори и откриваме бутик Рафаел в Бургас заедно със семинара).

След това обсъждайки с Гуру решихме, че когато работим с толкова дълбока тема е добре учениците да бъдат откъснати от ежедневието си за да може да има по голямо въздействие върху тях. Освен това основното ни желание е не да имаме масов семинар, за да го посетят хора, които наистина са положили усилия и са се постарали и биха практикували сериозно а не просто в кошницата за знания да сложат поредния семинар.

Не на последно място комлекса на Балнеохотел Поморие е на световно ниво и използва нашите богатства за да се лекуват хората, което е не само допълнение но и задължително условие за израстването и пълния ефект от учението. Надяваме се да се хареса на хората аз съм изключително щастлива че ще бъда в Поморие.

Какъв тип хора очаквате на семинара? Необходимо ли е да са практикували или може да са начинаещи?

Винаги казвам, че е по добре да са начинаещи, защото ще бъдат много по-отворени за нови знания и ще ги приемат много по-лесно, но мисля, че би било полезно за всеки не само за хора, които търсят духовно израстване, но и за бизнесмени или хора, които имат желание за по добър живот.

Разбрахме че, веднага след семинара отлитате за Бали за поредния Български Ретрит. Каква е разликата между семинарите и ретрита, защо хората трябва да летят толкова далече не е ли достатъчно тук?

Ретритът е много различен от семинара. Първото и най-важно е, че на ретрита работим въху следващите 3 човешки тела на едно по-високо ниво за духовно осъзнаване, освен това техниките, които изучаваме, съчетани с пълното откъсване и природата и енергията на остров Бали много по-бързо въздействат върху практикуващия. Там човек наистина може да намери отново пътя да намери отговорите на много въпроси, които си задава и да продължи живота си в по-голяма хармония и с увереност.

Повечето от учениците казват, че делят живота си на този преди и след ретрита на остров Бали. Това е едно приключение към нас самите за което всички мечтаем.

Какво включва ретритът?

Ретритът е изключително успешно откъсване от света за 2 седмици. След като направихме първия семинар с Йоги Тан в България, имаше изключително много желаещи да опитат поне за кратко това, което аз преживях като трансформация  на остров Бали. Ретрит буквално от англииски означава отстъпление, в средите на Йогите се използва като термин за практикуващи, които се оттеглят за определен период от време, за да се обърнат навътре към себе си. Била съм и на тежки ретрити, на които има ограничение от храна или сън, но това, което организирам за българите, се старая да е изключително и приятно изживяване.

На Бали има една много интересна енергия, която моментално те вкарва в едно друго пространство, което е различно от нашето. Затова е много подходящо място, когато се правят различни видове практики, техники, за да бъдеш спокоен, да можеш да преживяваш стреса, да можеш във всяка една среда да съществуваш и да се чувстваш добре.

Ретритът представлява 10-дневни практики, които са чисто енергийни движения, медитации, дишания, които са изключително лесни за европейците. В никакъв случай не са азиатски, а по-скоро са изпитани първо, преработени заедно с Йоги Тан и подбрани специално за българите. Храната, с която се храним там, е веганска. Ретритът се провежда на изключително приказно място на брега на морето в Памутаран в северозападно Бали.

Занятията се провеждат в специална открита зала на брега на морето. Обстановката е много дива, но в същото време много приятна и с всички удобства. Практиките могат да се използват и в нормалния живот, най-вече за преодоляване на стрес, за по-щастлив живот, за намиране на отговори на въпросите „Кой съм аз?”, „Защо съм на тази земя?”.

Интересното е, че съчетанието между храна, практика и различни видове движения е нещо, което наистина подновява хората, дава им един нов старт в живота. Над 40 човека вече са минали през нашите 2 ретрита. Всички са изключително щастливи виждат промяната в живота си и искат отново да дойдат.

Колко пъти годишно се провеждат тези ретрити?

Имаме ретрити два до четири пъти годишно в определен сезон, който е най-подходящ. Занятията се водят от гуру Йоги Тан и от мен, целодневни са. Всички хора имат удобни облекла, за да забравят поне за кратко за суетата. Там се препоръчва да не се използват компютри, телефони, за да може човек да се откъсне и да потъне в красотата на природата и в самия себе си. Следващия е от 12-25 ноември.