София Утре: кой, къде, кога

Региони

30-09-2012, 20:25

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Най-интересното в столицата утре - 1-и октомври

8.00 часа - Заместник-кметът на София по направление „Инвестиции и строителство” Ирина Савина ще участва в поклонническия път „Покров Богородичен” до Кремиковския манастир. Поклонническото пътуване ще започне  от църквата „Св.Петка” в Кремиковци и ще продължи пеша до манастира „Св. Георги Победоносец”.

9.00 часа - пред сградата на ДКЕВР ще се проведе втори протест-шествие на производители на електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) и заети във сектора. Шествието ще премине по бул. Дондуков и ще приключи пред сградата на Министерски съвет.

9.45 часа -  министър Цветан Цветанов ще открие новата 2012/2013 учебна година в Академията на МВР в сградата на АМВР, бул. „Александър Малинов” №1. Политическото и професионално ръководство на Министерството на вътрешните работи ще присъства на откриването на новата учебна година в Академията на МВР. Приветствие към новите курсанти ще направи министър Цветан Цветанов. Преди началото на церемонията вътрешният министър ще инспектира ремонтните дейности, които се извършват в общежитието на висшето учебно заведение.

10.00 часа - Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на тържественото откриване на новата академична година в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. В присъствието на премиера ще бъде официално открита и обновената библиотека „Филологии”.

10:00 часа - Еврокомисар Кристалина Георгиева ще изнесе лекция на тържествената церемония по откриване на учебната година за студентите от Военна академия "Г.С. Раковски", което ще се проведе в сградата на Военна академия

10.00 часа -  в ж.к. „Света троица”, бл.297, партер по повод Международния ден на възрастните хора кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети новия клуб на пенсионера в ж.к.”Света Троица”, район „Илинден”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Международният ден на възрастните хора ще бъде отбелязан във всички домове за възрастни хора на територията на Столичната община, като се организират различни културни прояви.

11.00 часа - Националният осигурителен институт ще отбележи Международния ден на възрастните хора. Събитието ще се проведе  в сградата на института в София на бул. „Ал. Стамболийски” № 62-64. Приветствие към гостите ще поднесат министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и управителят на НОИ Бисер Петков.

12.00 часа -  ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) с дневен ред "Обсъждане на организационни въпроси, свързани с конституирането на новоизбрания ВСС".

13.00 часа -  в централата на БСП на ул.„Позитано” 20 в София ще се проведе пресконференция, в която ще участват председателят на Комисията по труда и социалната политика на 41 НС Драгомир Стойнев и депутатът от ПГКБ Емилия Масларова. Ще бъдат представени предложенията на БСП за промени в Кодекса за социално осигуряване и политиката на доходите в контекста на приемането на Бюджет 2013.

16.00 часа - Пресконференция по повод пристигането в България на новия посланик на САЩ Марси Рийс ще се състои в сградата на Посолството на САЩ на ул. „Козяк” 16 в София.

18.30 часа -  на пл. Славейков ще се проведе протест срещу „синя зона”.