Google отказа да свали видеото за филма за Мохамед (видео)

Архив София

15-09-2012, 09:36

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Google обявиха, че съдържанието на клипа, представящ пророка Мохамед като женкар, педофил и жадуващ кръв тиранин, отговаря на ръководните условия за публикуване на видео в интернет.

Компанията Google Inc отхвърли искането на Белия дом в петък да преосмисли решението си да продължи да поддържа в платформата си за споделяне на видео информация YouTube рекламния клип за филм за Мохамед.

Въпросният клип е използван от крайни ислямисти и екстремисти от цял свят като повод за несекващи нападения срещу дипломатически представителства на САЩ и още поне 6 западни държави.

От Google обясниха, че цензурират клипа за Индия и Индонезия, след като вече са го блокирали за Египет и Либия, където бяха атакувани посолствата на САЩ и бе убит американският посланик в Либия.

От компанията допълват, че допълнително са ограничили достъпа до клипа заради съобразяване с местно законодателство, а не в отговор на политически натиск, предава Днвник.

"Ограничили сме възможността да се гледа в държави, където това е нелегално, каквито са Индия и Индонезия, както и Либия и Египет, предвид деликатната ситуация в тези две държави. Този подход е напълно в съответствие с принципите, които сме изложили през 2007г.", се казва в съобщението.

В сряда от Google обявиха, че съдържанието на клипа, представящ пророка Мохамед като женкар, педофил и жадуващ кръв тиранин, отговаря на ръководните условия за публикуване на видео в интернет.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dAaDPAnlvx0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>