Бойко дръпна пред студентите лекция за магистралите

Политика

01-10-2012, 12:29

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

"Образованието у нас масово не е на нивото, на което ни се иска"

Премиерът Бойко Борисов участва днес в церемонията по откриването на академичната година на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Той заяви, че образованието у нас масово не е на нивото, на което ни се иска, и че преподавателите трябва да мислят повече по този въпрос.

"Пропуските в образованието стават пропуски в работата и в реализирането на проекти", убеден е Борисов.

"Идвам в Софийския университет с много уважение. Обичаме да говорим за образование, но само два университета са се възползвали от оперативната програма и са успели да реализират проекти", каза той.

Премиерът не пропусна да се заиграе и с темата за магистралите.

"Не може в XXI век ние да спорим - трябва ли да има магистрали, или не. В другите европейски държави хората казват вече - стига магистрали, ще строим жп линии, защото е по-екологично. Ако е било лесно да се построят тези седем магистрали, за които говорим, до сега да са ги построили предните управляващи. Те са коствали усилия на много хора – не само строители, а и тези, които са ги проектирали; тези, които осигуряват финансиране", каза той.

Половин Европа се тресе в рецесия, другата половина очаква да влезе в рецесия, каза Борисов. Той пожела на студентите много здраве и късмет и да учат много: "Сега, когато вие идвате на училище, виждате градинките, цветята, булевардите и отвсякъде можете да дойдете с метро. Ние сме, за да приведем това в изпълнение".