Претендентка поръчала убийството на победителка в конкурс за красота

Новините

01-10-2012, 08:44

Снимка:

Gazeta TV

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Носителката на короната обаче бе намерена простреляна в хотелска градина на 21 септември

Участничка в конкурс за красота в Бразилия e организирала убийство на победителката в надпреварата.

Като награда победителката в състезанието в Кариасика, Югоизточна Бразилия, е трябвало да участва във видеоклип на популярна местна група, пише „Дейли Мейл”. Алини Оливера (21 г.) победила конкурентката си Адийяне Матиас (20 г.) в последния кръг на конкурса. Носителката на короната обаче бе намерена простреляна в хотелска градина на 21 септември, часове преди началото на снимките на клипа. Изпълнителят на мократа поръчка е Дейвид Кореа, който е интимен приятел на подгласничката Матиас, пише Btv.

Оказало се, че в схемата участва и 20-годишният Джюлиер Бастон, който е танцов партньор на останалата на второ място бразилка. Той вярвал, че ако дамата му имала шанса да участва във видеото, щяла да направи кариера. “Беше момент на отчаяние. Искахме да бъде признати като изпълнители. От опитите ни да направим нещо, нищо не излизаше. Затова Адийяне е имала споразумение със своя приятел. Тя му казала, че ще се зарадва, ако той направи това вместо нея. Затова той направи, това, което той направи”, обяснило момчето пред разследващите.

“Те смятат, че Алини им е откраднала нещо, което по право е тяхно. Адийяне се е депресирала и е убедила приятеля си да убие Алини, за да докаже любовта си към нея. Тя е смятала, че след като съперничката вече я няма, тя ще бъде извикана на нейно място”, заявил шефът на местната полиция. След убийството Бастон е изпратил текстово съобщение на Матиас, в което казва: “сега може да хапнеш малко шунка с твоята закуска”. В Бразилия думата „шунка” се използва често за нарицателно на труп.