Топъл обяд за стотици бедни софиянци

Архив София

01-10-2012, 11:32

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Кметът Фандъкова открива пенсионерски клубове

От днес, 1 октомври, започва раздаването на топъл обяд на около 620 социалнослаби хора в София.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при посещението й на новия клуб на пенсионера в ж.к. "Света Троица".

Това е поредният Клуб на пенсионера и инвалида, който правим, каза Фандъкова в клуба. Миналата година открихме шест клуба, тази година - още шест и с тях ще станат общо 21. За изграждането на такива клубове са нужни средства – около 170 хиляди лева е бюджетът за тази година за ремонт и оборудване.

Уредниците в пенсионерските клубове са служители на общината.
По нейни думи, трябва да се помага на хората, особено на тези, които наистина живеят трудно.

„Осигуряваме им топъл обяд. От 1 октомври започва раздаването на топъл обяд на около 620 социалнослаби хора в София, в шест столични района, а от 1 декември - още 1350, което е част от проект, който за поредна година ще реализираме. Като включим и социалния патронаж, който ежедневно осигурява храна на 1750 души, около 4000 социалнослаби хора в София, получават топъл обяд, а социалният патронаж предоставя и други грижи в домовете – дребни ремонти, лекарска помощ, леки ремонти. Това са нашите майки и бащи и аз с огромно уважение искам да им честитя празника”, каза още кметът на София.
Йорданка Фандъкова беше посрещната с поздравления, стихотворения и песни от събралите се възрастни хора. Тя занесе подаръци за празника на пенсионерите – билети за концерт, предаде "Фокус".