На Пуси Райът им се размина... засега

Архив София

01-10-2012, 13:48

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Трите бяха осъдени през август за хулиганство и подстрекаване към религиозна омраза

Делото на втора инстанция срещу групата Пуси Райът беше отложено за 10 октомври от Московския градски съд, тъй като една от младите жени съобщи, че се е разделила с адвокатите си и се оказала без защитник.

"Искът за отлагане на Екатерина Самуцевич се приема. Заседанието се отлага за 10 октомври", съобщи председателката на съда. Делото започна тази сутрин под засилена полицейска охрана и в присъствието на трите млади жени, осъдени през август на две години затвор заради "пънк молитва" срещу президента Владимир Путин, изпълнена през февруари в катедралата "Христос Спасител".

Екатерина Самуцевич, която говори на микрофон от стъклена кабина в съдебната зала, съобщи, че е скъсала с адвокатите си заради различия и в момента няма защитник. "Смятам за недопустимо делото да продължи, ако една от нас няма защитник", заяви друга от трите млади жени Мария Альохина.

Третата Надежда Толоконникова, облечена с тениска с девиза на Гражданската война в Испания "Няма да минат!" (No Pasaran!), съобщи, че подкрепя позицията на Екатерина Самуцевич. 22-годишната Надежда Толоконникова, 30-годишната Екатерина Самуцевич и 24-годишната Мария Алехина бяха осъдени на 17 август на две години затвор за хулиганство и подстрекаване към религиозна омраза.