Танцовият тандем Ванеса Манева-Теодор Георгиев с успех в Пекин

Архив Бургас

01-10-2012, 11:26

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Двойката от сърце благодари  за оказаната финансова помощ на община Бургас, без която  участието им в престижното първенство нямаше да е възможно.

Двойката Ванеса Манева и Теодор Георгиев от КСТ "Бургас 1975",  която  наскоро  зае 3-то  място в междунарадния турнир по спортни танци "Купа Бургас" 2012, завоюва нов успех на Световното първенство за младежи по латиноамерикански танци Пекин.

В състезанието участваха 70 двойки, като всяка една от тях беше първа и втора двойка на своята държава. Те заеха 48 място въпреки това, че сред журито нямаше родни съдии, което е важен фактор .

 Освен това се е наложило Ванеса  да играе с 39 градуса температура, заради настинка, преумора, голямата часова разлика, стреса  и отговорността за представянето.

Второто състезание беше Световно по Шоу програма /FRESTYLE/, в което България за пръв път в лицето на Ванеса и Теодор  представи своя двойка. Решението за участието и в това състезание беше взето две седмици преди турнира, през които трябваше да подготвят хореография, костюми и самата презентация, която включваше различни стилове като Hip Hop, дори и балетни поддръжки.

В това Световно първенство те заеха 15 място, като бяха най-малките участници понеже тук нямаше разделение на възрастови групи. Двойката от сърце благодари за оказаната финансова помощ на община Бургас,  без която  участието й в престижното първенство нямаше да е възможно.

Пред БургасУтре те споделиха, че се надяват на още по-голямо разбиране  и съдействие от страна на Българската Федерация по спортни танци и местната администрация, за да могат да участват и в  други първенства от такъв ранг и да представят достойно своя град и България.