Трима на съд за запаленото БМВ на кандидатка за общински съветник

Архив Бургас

01-10-2012, 13:11

Снимка:

zonaburgas.bg, архив

Автор:

Нели Димитрова

Всичко от Автора

Според прокуратурата виновни за това са трима мъже - 40-годишният Шенер Хасан, Мирослав Димитров на 19 г. и 29-годишният Кристиян Ставрев. Държавното обвинение посочва като реален извършител Мирослав Димитров, Хасан пък бил поръчителят на палежа. Причината за това бил заем, който съпругът на Гергана Николова от РЗС му дължал. 

Трима мъже застават пред Темида този месец по обвинение, че запалили БМВ-то на кандидатката за общински съветник миналия октомври.

Случката се разигра в нощта на 8-ми октомври на общинския паркинг на ул. "Гурко". Луксозното БМВ на 29-годишната Гергана Николова от РЗС, на стойност 17 хил. лв., изгоря до основи, значителни щети имаше и по паркирана в съседство лъскава мазда.

Според прокуратурата виновни за това са трима мъже - 40-годишният Шенер Хасан, Мирослав Димитров на 19 г. и 29-годишният Кристиян Ставрев. Държавното обвинение посочва като реален извършител Мирослав Димитров, Хасан пък бил поръчителят на палежа.

Причината за това бил заем, който съпругът на Николова му дължал. Ставрев и Димитров бяха задържани буквално дни след случката и направиха пълни самопризнания за схемата и съпричасността на Хасан.

Според обвинението 19-годишния Мирослав Димитров бил вербуван за работата от Кристиян, който пък получил поръчката от Хасан. Ставрев платил на Мирослав 500 лв. за работата.

Той давал на Димитров разяснения и съвети как точно да извърши престъплението и осигурил 3-те литра бензин, с които да запали колата, сочи още обвинителният акт.

Обвинението срещу тримата е по чл. 330 от НК за палеж в съучастие със значителни щети и опасност за разпростиране върху съседни автомобили. По този текст те могат да получат между 3 и 12 г. решетки. Делото срещу тримата стартира на 10-и този месец.