Диян Димов: Големи инвеститори питат за Зоната за обществен достъп

Архив Бургас

01-10-2012, 14:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

"Всеки ден имаме запитвания от големи инвеститори за реализацията на проекта "Зона за обществен достъп", каза директорът на бургаския порт Диян Димов.

От края на месец август 2013 година Бургас ще има отворена морска гара. Вече са направени всички разчети по първата част от проекта, която включва първо, четвърто и част от пето корабно място. 

Това съобщи днес Диян Димов, който е изпълнителен директор на бургаското пристанище. Той сподели още, че всеки ден не една и две фирми проявават интерес към реализацията на проекта. 

"Няма да крия, че днес получихме и запитване от много голяма компания с инвестиционен интерес към цялостния проект. Всеки ден се свързваме с различни фирми, които до сега са привили запитвания основно за различните етапи, но не и за цялата инфраструктура", разказа още Димов.

Това, което си поставихме за цел е реализация на част от прединвестиционното проучване на мега проекта - 500 милиона евро за цялата зона първи и втори етап. С тези реални действия и вложения, които ще направят участниците в акционерното дружество, ще докажем, че проекта е жив, допълни още директорът на пристанището.