Бандата на Джубрилов пак застава пред Темида

Архив Бургас

01-10-2012, 15:25

Автор:

Нели Димитрова

Всичко от Автора

Причината е, че решението на Бургаския окръжен съд от края на март т.г., с което трима от обвиняемите бяха оправдани, е протестирано от прокуратурата

Бандата, обвинена в рекет и лихварство на ексшефа на родната ММА федерация Любен Джубрилов отново ще се изправи пред Темида в края на този месец. 

Причината е, че решението на Бургаския окръжен съд от края на март т.г., с което трима от обвиняемите бяха оправдани, е протестирано от прокуратурата.

Жалби срещу присъдите си са внесли и останалите трима съпроцесници - братята Илиян и Александър Стоянови и Георги Генчев, които бяха признати за виновни и осъдени. Както БургасУтре писа тогава Александър и Георги получиха ефективни наказания съответно по 7 и 6 г. решетки. Илиян пък се отърва с условна присъда - 2,6 г. 

Напълно оправдани от процеса на първа инстанция излязоха Тодор Атанасов, съденият задочно и сочен за бос на групата Любен Джубрилов, както и Стоян Тенекеджиев, който в момента излежава присъда по друго обвинение.

Според прокуратурата те са били участници в организирана престъпна група и са се занимавали с рекет и лихварство. Бос на бандата бил Любен Джубрилов, който потъна в неизвестност малко преди да му бъдат повдигнати обвинения. Процесът срещу него вървя задочно.