Увеличение на майчинските = на 1 км магистрала

Архив София

02-10-2012, 08:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Бивш социален министър и синдикален лидер коментират доходите

"Есента винаги е била период от протести. Онова, което за нас като изследователи и наблюдатели е притеснително, е, че зимата няма да бъде само климатичен сезон", заяви пред Нова телевизия бившият социален министър от правителството на ОДС Иван Нейков.

"Няма да дойдат увеличените пенсии през зимата. Влязохме от лятото с висока безработица. Така че има симптоми, които казват, че идва тежка зима", сигурен е той.

Бившият социален министър и президентът на КНСБ Пламен Димитров коментираха предстоящото увеличение на пенсиите и недоволството срещу замразяването на доходите.

"В България са пробвани всякакви варианти на корекция на пенсиите, всичко е пробвано. Но не е справедливо 3 години да няма увеличение на пенсиите. Не е справедливо да се казва, ние ви компенсирахме всичко", отсече Нейков.

"Няма насрочено заседание на тристранния съвет. Има поле за разговори между работодатели, синдикати и управляващи, но не по медиите", коментира и синдикалния лидер Пламен Димитров. Според него с 10% трябва да е увеличението на всички пенсии.

Николов настоя и за увеличение на размера на майчинските, които са замразени от 4-5 години.

"Няма как 240 лв. да стоят замразени толкова време. Увеличението трябва да е от 240 на 290 лв. - това са 15 милиона, не са много пари", пресметна Димитров.

Бившият социален министър бе напълно съгласен с казаното от синдикалиста. Той даже изчисли, че 15 милиона са един километър магистрала.