Без "синя" и "зелена" зона в мола

Архив София

02-10-2012, 10:18

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Кметът коментира и казуса с далаверата на Любо Пъпката в Общинска банка

"Синята" и "Зелената" зона в столицата няма да обхване паркингите на моловете, каза пред ТВ7 столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя поясни, че това предложение идва от председателя на Транспортната комисия Радослав Ташев, който имал много добри идеи и всяка от тях си струвало да бъде обсъдена. На този етап обаче не предвиждаме разширение на зоните, заяви Йорданка Фандъкова в "Гореща точка".

Според столичния кмет разширението на Синята и Зелената зона трябва да се прави постепенно, за да могат хората да се приспособят към новия режим. 

"Правим всичко възможно, за да подобрим условията за придвижване в София, без да увеличаваме данъците и цената на билетчето за градски транспорт", увери Йорданка Фандъкова.

Тя припомни, че общината ще инвестира в подмяната на автобусния, тролейбусния и трамвайния парк на София, за да могат хората да пътуват по-бързо и удобно.

Гражданите на столицата, които предпочитат метрото пред личните си автомобили стават все повече, стана ясно от разговора в студиото на "Гореща точка".

В тази връзка Йорданка Фандъкова съобщи, че скоро на бул. Бъкстон ще заработи нов буферен паркинг с капацитет около 600 автомобила.

Столичният кмет увери хората, които се придвижват с личните си возила, че скоро трафикът значително ще се облекчи, тъй като ремонтите на големите кръстовища вървят по план. Единствено изоставане имало на бул. Бъкстон, но и там вече се работело по нов график и ремонтът щял да приключи до края на октомври, заяви Йорданка Фандъкова. За пускането на новото кръгово на Телевизионната кула, ще трябва да почакаме до края на ноември.

Йорданка Фандъкова коментира и казуса с "Общинска банка". Тя изрази надежда, че общинарите от ДСБ и БСП днес на извънредното заседание на сесията на СОС за вдигане на уставния капитал на финансовата институция, ще подкрепят мнозинството, за да може да запази общината собствеността и управлението си над банката.