13 години и 6 месеца затвор за убийството в Мездра

Архив София

02-10-2012, 18:19

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Тялото на 15-годишната Надежда Вълкова от София беше намерено около обяд на 24 март 2011 г. в градския парк на Мездра

Върховният касационен съд отсъди окончателно 13 години и 6 месеца затвор за Нели Панова за това, че е убила своя приятелка.

Тялото на 15-годишната Надежда Вълкова от София беше намерено около обяд на 24 март 2011 г. в градския парк на Мездра. Смъртта на детето е настъпила от кръвозагуба, след като й били нанесени четири прободни рани в шията.

Разследването разкри като заподозряна в убийството Нели Панова, с която жертвата се е познавала добре. Според криминалистите, причина за тежкото престъпление са лични отношения между двете момичета. Пред съда обвиняемата не е признала, че е извършител на престъплението, но е направила самопризнания в хода на досъдебното разследване.

БГНЕС припомня, че на 18 януари тази година Врачански окръжен съд осъди Нели Панова и също и даде над 13 години затвор. Магистратите още тогава признаха за 23-годишната Нели за това, че на 24 март 2011 година умъртви 15-годишната Надежда Вълкова от София. С четири удара с нож, един, от които е прерязал сънната артерия, тя е убила момичето. Нараняването е довело до масивна кръвозагуба, в резултат на което е настъпила смъртта. Експерти още на първата инстанция посочиха, че убийството е извършено напълно умишлено.