Откриват в сряда студентска борса за най-добрите чужди университети

Архив Бургас

02-10-2012, 09:13

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Ученици и студенти от Бургас  и областта ще имат възможността да научат подробности за кандидатстването в бакалавърски и магистърски програми в университети във Великобритания, Дания, Холандия, Германия, Испания, САЩ и Канада.

Все повече бъдещи кандидат-студенти обмислят сериозно къде и как да кандидатстват в чужбина. Възможност да направят своя информиран избор им предлага изложение „Европейско образование“, което тази година ще се проведе на 3-ти октомври от 10 до 17 ч.  в хотел "България".

Организатор на изложението е консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА.

Ученици и студенти от Бургас  и областта ще имат възможността да научат подробности за кандидатстването в бакалавърски и магистърски програми в университети във Великобритания, Дания, Холандия, Германия, Испания, САЩ и Канада.

Посетителите ще могат да се информират какви са важните стъпки при избора на специалност,  как да напишат своето мотивационно есе, какви възможности се предлагат за финансиране на следването им.

Сред участниците на изложението „Европейско Образование“ се открояват имената на топ университетите в областта на  хотелиерството и туризма:  The University of Surrey и  Bournemouth University от Великобритания, Stenden University от Холандия и  Modul University, Виена от Австрия.

На изложението ще бъдат представени университети, които предлагат силни програми не само от сферата на бизнеса и туризма, но също и в областта на социалните науки, инженерството, информационните технологии,  както и разнообразие от нестандартни специалности като Медиалогия, Авиационно инженерство, Молекулна биология и много други.

По време на изложението учениците, които желаят да кандидатстват за бакалавърска програма в британски университети за учебната 2013/14 г., ще могат да се възползват от безплатна регистрация в UCAS.  Организаторите ще проведат безплатни консултации за избор на специалност, университет и езикова подготовка.

Както миналата година, така и тази година клиентите на ЕДЛАНТА ще могат да вземат участие  в конкурса за есе на тема „ Защо избирам да уча в чужбина“  и да спечелят стипендия на стойност  1000 евро за учебната 2013/14 година. Освен тази стипендия, организаторите предоставят информация и за други стипендии за висше образование в чужбина.