Добро утро в сряда!

Архив Пловдив

03-10-2012, 06:45

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Пловдив е домакин на международна среща на туроператорите

Денят ще бъде малко по-хладен от вчера. Минималната температура в Пловдив ще е 14 градуса, а максималната 27. Възможни са превалявания от дъжд, не забравяйте чадъра.

По-значителна облачност днес ще има над морето. Спасители на плажа вече ще са малко нужни. На морския бряг ще бъде около 23 градуса, чудесно за разходка.

На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи. В отделни райони и ще прегърми.

През нощта срещу четвъртък валежи ще има в Централна и най-вече в Централна Южна България.

До 5 октомври в Пловдив продължава международната среща на туроператорите, която се провежда за първи път тази година. Амбицията на организаторите е в бъдеще форумът да се провежда ежегодно и да се затвърди като важно събитие в Годишната програма за развитие на туризма в община Пловдив. Идеята е да бъдат презентирани възможностите ни  за културен, религиозен, уикенд, винен, спа туризъм, нишови туристически пакети, както и да бъдат осъществени работни срещи между гостуващите фирми и местния туристически бранш.

На международния форум присъстват туристически компании от Великобритания, Виетнам, Израел, Румъния, Германия, Австрия, Гърция, Сърбия и, разбира се, от България.

В район "Западен" ще правят първа копка за реконструкция около 4-то ДКЦ, МБАЛ "Каспела" и детска градина "Светла".

В район „Източен“ ученици се състезават по безопасно движение. Кметът Петър Петров открива в 11.30 ч. състезание по безопасно движение между отборите на Основно училище ”Васил Левски” и Начално училище „П.Р.Славейков”. На специално изградената площадка в ОУ ”Васил Левски” ще  премерят сили най-добре подготвените ученици от двете училища.

Оценки ще дава жури под председателството на началника на сектор „Пътна полиция”  инспектор Радослав  Начев. В паузите на игрите ще има демонстрация по каране на ролери и скейтборд , каратисти, спортни танци и др.

По обяд кметът на район „Централен“ г-жа Райна Петрова ще бъде специален гост на Централния клуб на пенсионера  на бул. „Шести септември“. Заедно те ще отбележат  Международния ден на възрастните хора. Петрова еосигурила празничен обяд за присъстващите с пожеланието за здраве и дълголетие.