Скандал в студиото на ТВ7! Сидеров срещу съюза на мюсюлманите

Политика

03-10-2012, 11:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Даниел Петров

Всичко от Автора

"Касим Дал е специално обучаван в едно от теченията на радикалния ислям"

В студиото на "Гореща точка" по ТВ7 лидерът на "Атака" Волен Сидеров и председателят на партия "Евророма" Цветелин Кънчев коментираха делото за радикален ислям в Пазарджик.

Те бяха единодушни, че процесът е опит на ГЕРБ да намали влиянието на ДПС. Като пример за това Сидеров посочи участието на известно семейство от ГЕРБ в делото.
 
Според тях не е за подценяване и отделянето на Касим Дал от партията на ДПС, което също е опит за разцепване на Движението за права и свободи. Касим Дал е специално обучаван в едно от теченията на радикалния ислям и е в тясна връзка с турските служби, категорични са Сидеров и Кънчев.

Според Цветелин Кънчев в основата на заплахата от етническо напрежение е изолацията на мюсюлманите у нас. Именно мюсюлманите могат да са най-силният ни съюзник срещу радикалния ислям. Волен Сидеров е съгласен, че мюсюлманите в България са изолирани, но смята, че това се прави умишлено от лидерите им, за да бъдат послушен и лесен за манипулиране електорат.

На живо от джамията в София се включи репортерът на TV7 Асен Иванов, който следи процеса в Пазарджик. Негов събеседник беше председателят на Съюза на мюсюлманите Али Хайредин, който влезе в словесен двубой с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров обяви позицията на водената от него партия, която настоява за мораториум върху строежа на джамии в България. По брой на мюсюлмански храмове на глава на населението страната ни изпреварва дори Саудитска Арабия, заяви лидерът на "Атака". Цветелин Кънчев смята, че подобно решение е твърде крайно и дори опасно за България. Където има мюсюлмани, трябва да има и джамии, категоричен е лидерът на "Евророма".

Позицията на Волен Сидеров подтиква към омраза и нетърпимост, заяви Али Хайредин. Хайредин призова както мюсюлманите, така и християните, да не се поддават на етнически и религиозни провокации. Има хора с радикално поведение, но не и радикален ислям, категоричен е председателят на Съюза на мюсюлманите. Той е убеден, че у нас няма организация, която да проповядва подобно радикално поведение.