Ще бием БСП-то и ПЕС-а, зарече се Борисов

Политика

03-10-2012, 14:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Премиерът надъхва министрите си срещу лъжите на Станишев

Много сме се амбицирали да бием ПЕС в България на изборите догодина, обяви пред министрите си премиерът Бойко Борисов.

На правителственото заседание министър-председателят обяви, че се е надявал, че като изберат Сергей Станишев за лидер на ПЕС, той ще започне да говори по-малко лъжи.

"Бива, бива да лъжат, но "Цанков камък" да ми го припишат... Как са направили "Люлин" – тези хора? Аз не знам каква е тази свобода на медиите. Ако аз съм журналист, ако каже Станишев, че той е направил магистрала "Люлин", веднага ще му пусна кадър, когато бяхме и застанах пред планината и казах: "Господа, снимайте какво са направили - 5 км в нивата.

Те го имат на камерите. Извинете – ето това сте направили вие – тези 5 км. А сега тези тунели и мостове и пробивите през планината направи Борисов и ГЕРБ, и правителството. Такъв въпрос няма. Оставят го той да си говори по един час лъжи", каза Борисов и обясни, че не ходи в сутрешните блокове, "за да може цялото време да е за Сергей Станишев, за Миглена Кунева, за който го иска, но "те обаче вече прекаляват с лъжите", каза той.

Според него е редно жерналистите да питат Станишев и по един друг въпрос - Как от една страна като лидер на ПЕС казва, че България трябва да е в Шенген, защото е изпълнила критериите, а в същото време правителството не си било свършило работата.

"Аз разбирам, ако са 100 критерии, ние сме изпълнили 90, да го каже. Ние от 100 – 100. Как да водиш дебат, да излезеш и да спориш с него", отсече Бойко Борисов.

Премиерът и финансовият министър Симеон Дянков коментираха и становището на Международния валутен фонд за България, което беше официално публикувано вчера.

Според Борисов е много важно да се прочете написаното, "за да могат българите да сравняват това, което казват световните експерти с това, което казва Станишев".

"Те казват, че инфраструктурата ще донесе необходимия успех на държавата. Това е нещо, което и децата знаят, а ние на социалистите трябва да обясняваме", коментира Борисов.