Е-цигари и в училищата, учителите търпят

Архив София

03-10-2012, 12:04

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Варненските тийнейджъри са измислили начин хем да могат да пушат в училище, хем да се тровят по-малко, хем да пестят пари

Варненските тийнейджъри са измислили начин хем да могат да пушат в училище, хем да се тровят по-малко, хем да пестят пари, разказаха учители от морската столица, пише "Труд"

"Стоят в междучасието в коридорите и до един са с електронни цигари в ръце", обясни преподавател от една от професионалните гимназии в града.

Вместо да им се карат, даскалите агитирали питомците си да продължават в този дух, а не да посягат към истиски папироси. Практиката показвала, че пушачите по принцип обхождат близките до школото барчета и забравят да се върнат в час. Освен това докато припалват цигара, пийвали бира по никое време.
Вероятно по тази причина учителите са избрали по-малкото зло - те предпочитат гимназистите да "кадят" с е-цигари в коридорите на училището, но да не отсъстват от часовете.

Модата на е-пушенето свали цената

Във Варна в момента има истински бум на търговците на електронни цигари, които са отворили офиси почти на всяка улица.Служителите там са от любезни по-любезни и услужливо пушат е-цигари за демонстрация. Готови са на чудеса, за да зарибят клиентите си да се откажат от традиционната употреба на никотин.
Всъщност това си е един печеливш бизнес, като се има предвид, че периодично се сменя изпарителят, купува се никотинова течност, а не е рядкост да се развали батерията или още нещо от дигиталната папироса.

Промоциите на качествените китайски "базуки", както ги наричат някои заради размера им, вдъхновяват пенсионери, хора на средна възраст и по-младите потребители.

Сега 2 цигари може да се вземат на промоция за 50 лв. До преди месец-два те бяха 80-100 лв. в комплект със зарядно и адаптер.

Никотиновата течност се продава в кварталните магазини по 8 лв., вместо за 10 преди, а и ароматите са разнообразни.