Кобрата: Искам пояса на Кличко!

Архив София

03-10-2012, 16:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Беше тежко срещу Устинов, призна Кобрат Пулев

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев заяви, че иска на всяка цена да победи Владимир Кличко, съобщава SPORTLINE.BG. Както е известно, Кобрата си осигури мач срещу украинската легенда, след като накаутира Алексадър Устинов.

"Не искам много, само пояса на Владимир Кличко", каза Кубрат Пулев на брифинга си, който се проведе днес в столичния Пресклуб "България".

"Радостен съм, че успях да върна тези два пояса обратно в България", добави още Кобрата за успеха си над Устинов.

"Пак ви нося пояси. Доволен съм, че се получи така. Имах много голямо желание и воля за победа. Исках да върна обратно тези два пояса в България. Отстрани определено изглежда по-лесно, но трябва да ви кажа, че на ринга въобще не е така. Честно казано, когато ме удари, си казах, че ми няма нищо, но бях много замаян и всичко ми бе замътено. В крайна сметка обаче взривните удари, които тренирах, се оказаха решаващи", каза още Пулев.

"Много е трудно за един боксьор да демонстрира на 100% възможностите си на ринга. Там има компоненти, поради които няма как да се получи, а и противникът не може да ти позволи, съперниците ми са опитни. Трудно пласирах с дясната си ръка, но когато успявах, Устинов се чувстваше дискомфортно, тези удари бяха решаващи. Лявата ръка е основна, както дълги години ме е учил Михаил Таков.

Най-важното бе да не давам възможност на Александър да ме бута в ъгъла, защото това му е стратегията и силата – бута те в ъгъла и те нокаутира, както неведнъж се е случвало. Със сигурност нямаше страх в Устинов, но имаше взаимно уважение и респект. Той е смел човек и спортсмен, стиснахме си ръцете и се поздравихме след мача. Нямаше такива изказвания като при Димитренко.

Засякохме се с него в медицинския центъра и мога да ви кажа, че не беше много добре – шиеха му аркадата, преглеждаха му очите. Физически, а и психически не беше добре. Все пак първа загуба след толкова дълга победна серия. Ще се радвам, ако тук, в България, се състои мач.

Всичко обаче е въпрос на преговори. Може би и аз трябва да поставя нещата по-сериозно. Въпросът е в парите, тук липсват финансите, докато ARD налива милиони. Неслучайно боксът в Германия издуха този в Америка. Надявам се, че това ще се случи в най-скоро време“, каза още Кобрата.