Любовна драма, гарнирана с ученически юмруци в Благоевград

Крими

04-10-2012, 11:23

Снимка:

bTV

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

15-годишна и 14-годишна в момичешка битка за момче

Девически бой за любовта на момче взриви Благоевград.

15-годишната Ванеса Викторова от Благоевград твърди, че е била зверски пребита от родителите на 14-годишната Надя, като в дъното на конфликта между двете момичета стоят чувствата им към десетокласника Денис.

Близките на двете взаимно се обвиняват за юмруците и скандала, който вече четвърти ден е тема №1 в града.

Факт е, че във вечерта на сбиването двете момичета са били заедно, в градската градина на Благоевград. До тук версиите им съвпадат.

Ванеса обаче твърди, че изведнъж, както си говорола с Надя, родителите на по-малкото момиче я нападнали. Бащата Георги Калинков, който е и бивш полицай, бил по-агресивен.

"Той дойде, нахвърли се върху мен и ми бяха нанесени удари. Бях зверски пребита, все още не мога да си спомня всичко, което се случи. Изпаднала съм в безсъзнание и това е, което си спомням. Бях блъскана, удряна", разказва пред bTV Ванеса Викторова.

Нароченият за побойник баща обаче отрича да е удрял тийнейджърката, твърди, че става дума за масов бой между деца.

"Всеки ден стават такива неща в страната и по училищата, децата почват за разнообразие да бият другите деца. Една тълпа от деца биеха моята дъщеря и аз отидох, разблъсках децата, взех си моята дъщеря и си тръгнах. Нито някой съм удрял, нито някой съм бил", твърди Калинков.

След инцидента двете момичета са прегледани от лекар. Надя е изпратена в дома си с успокоителни, докато Ванеса е в болница с пукната челюст и болки в главата.

"Движа се трудно, почти не мога да се храня. Надявам се, че ще се оправя, но в момента не се чувствам никак добре", разказва Ванеса.

Ябълката на раздора - десетокласникът Денис от три дни е с температура и не ходи на училище. Отишъл обаче да види Ванеса в болницата.

И двете семейства са подали жалби в полицията, а органите на реда са започнали разследване.

"Разпитани са общо 5 свидетелки на инцидента, които са присъствали там. Имало е и други момичета, но не са участвали в побоя", обясни началникът на Първо РПУ в Благоевград Пламен Мичев.

От полицията още не са готови с материалите по случая и нямат яснота кога те ще бъдат предадени в прокуратурата. От там пък трябва да решат да повдигнат ли обвинение и срещу кого.