Българските "лъвове" реват отново, пише ФИФА

Спорт

04-10-2012, 14:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Футболната централа пророкува, че ще играем в Бразилия

"Българските лъвове" отново реват". С това заглавие официалният сайт на ФИФА разкрива изкачването на българския национален отбор с 34 позиции, който вече е 55-и в света.

"От ръба на пропастта" е може би най-подходящият начин да се опише най-новата история на българския национален отбор, пише SPORTLINE.BG.

След като не успя да се класира за последните 2 европейски, "лъвовете" се подхлъзнаха застрашително надолу в ранглистата на ФИФА.

Докато българите допуснаха най-ниското си класиране през април тази година, само шест месеца по-късно те се появяват, оттласнали се от дъното, като най-големите катерачи в класацията за октомври, допълват от футболната централа.

С играчи като нападателя на Кубан (Краснодар) Ивелин Попов, защитника на Партизан Иван Иванов и останалия без клуб Спас Делев, който се завръща, България има няколко многообещаващи млади футболисти в състава си.

Още следващата седмица имат шанс да покажат, че страхотният старт не е случаен. С мачовете срещу Дания и Чехия "лъвовете" са изправени пред две трудни предизивкателства срещу отбори, които са по-напред от тях в ранглистата ни. Но ако те продължат да вземат точки и от тези съперници, то мечтата им за участие на осмо световно ще е все о-близо до реалността", пише ФИФА.