Кулинарната магьосница Сидония заложи на френски вина в първия октомврийски петък. Победителката в готварското шоу "Lord of the Chefs" ще ни зарадва отново и с изтънчена кухня.
Дегустационното меню е 4-степенно. Вечерята започва точно в 20,00 часа в новия ѝ ресторант "Sidoniya - Lord of the Chefs" в столичната резиденция "Анастасия". Цената на куверта за дегустацията е 39,50 лева.
ЕТО И ПОКАНАТА ОТ СИДОНИЯ С МЕНЮТО:
Ресторант "Sidoniya - Lord of the Chefs"
и
Бутикови Френски вина Chateau Massamier la Mignarde
from Languedoc Minervois La Liviniere
Дата: Петък, 5 октомври 2012
Час: 20,00 часа
Място: ресторант "Sidoniya - Lord of the Chefs"
гр.София, ж.к. "Гоце Делчев", ул. "Славовица" бл.51Е, резиденция Анастасия
телефон за резервации: 0893 688 884
e-mail: sidoniyarestaurant@abv.bg
цена: 39,50 лв.
Цената на куверта включва:
Дегустационно 4 степенно меню:
Запечено френско козе сирене със сладко от сини сливи
бадемови ядки и хрупкави кростини
&
Delphine De Margon-100% Шардоне
Отличава се с ярко жълтият си цвят със зелени оттенъци.
Отчетлив плодов нос с характерните за шардоне аромати.
Елегантна сладост,
с хлебни нотки и привкус на пушено.
Рататуй с Камембер, доматен сос и мащерка
&
Capfinada - Розе Органик- Мурведър, Гренаш, Сира
Вино с бледо розов цвят,гладък аромат и прекрасна интензивност;
вкус, изпълнен със свежест.
Патешко Конфи с пюре арико
и хрупкав фромаж чипс
&
Expression de Cinsault - 100% Сенсо
Красив рубинен цвят с леки виолетови оттенъци .
Дълбок аромат от съчетание на диви храсти,подправки и червени плодове. Носи цялата гладкост на сорта. Вкусът е чувствен, обогатен с лек танин и разтапящ се в дълъг и добре развиващ се финал.
Шоколадов тарт десерт с пикантен крем - фреш
&
Expression de Carignan- 100% Каринян
Характерно с тъмно червеният си цвят,аромат на къпини и кафе - прекрасен вкус, богат и развит, изразителен до самият финал.