Станишев оптимист: Трябва да имаме и "Козлодуй", и "Белене"

Архив София

04-10-2012, 10:21

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Според лидера на БСП хората имат нужда атомните централи да бъдат под държавен контрол, за да може чрез своята собственост българската държава да определя цените, които да бъдат поносими за хората.

"Като българин мисля, че страната има нужда АЕЦ "Козлодуй" да работи още дълги години и да се изгради АЕЦ "Белене", защото това е националният интерес", гръмко обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той посочи, че управляващите се опитват да противопоставят двата проекта и манипулират хората.

Председателят на БСП и президент на ПЕС участва снощи в заключителното събрание от предизборната кампания на кандидата на партията за кмет на селото Огнемир Симов. В Хърлец ще се произведат частични избори за кмет на 7 октомври.

Станишев посочи в изказването си, че България и хората имат нужда атомните централи да бъдат под държавен контрол, за да може чрез своята собственост българската държава да определя цените, които да бъдат поносими за хората.

АЕЦ "Козлодуй" е голямо богатство за държавата и за поминъка на хората от общината, тя работи и трябва да продължи да работи и да се модернизира, обърна се Сергей Станишев към участниците в събранието. Като припомни, че сроковете на експлоатация на двата блока на атомната централа изтичат през 2017 и 2021 година, той каза, че държавата трябва да направи всичко необходимо да се удължи тяхната работа поне с още 10 години, защото българската АЕЦ е модерна и отговаря на всички стандарти за безопасност.