Сергей отвръща на Бойковия "бой": Ще се оплача в ПЕС!

Архив София

04-10-2012, 14:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Червеният лидер разказа на журналистите и виц

Ако Бойко Борисов наистина иска в ПЕС да чуят какво казва той - че ще ги бие, аз ще предам тези негови думи, коментира пред журналисти лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев.

Преди ден премиерът надъха министрите си и ГЕРБ с думите: "Много сме се амбицирали да бием ПЕС в България на изборите догодина".

Днес Станишев му отвърна, че може да предаде тези думи на седем европейски президенти и премиери, които се събират преди Европейския съвет в Брюксел.

По повод предстоящите избори Станишев разказа и последния виц, който е чул: "В самолет, но не този на Авиоотряд 28, пътували Борисов, президентът на САЩ – Обама, президентът на Руската федерация - Путин. Самолетът получава техническа повреда, а парашутът е един. Тримата решават, че най-справедливо е да гласуват кой да скочи с парашута. Сред като отворили бюлетините и ги преброили, се оказало, че с парашута ще трябва да скочи Борисов. Той скача, на борда остават руският и американският президенти. Тогава Обама казва – уж бяхме трима, а Борисов ни бие с 14 гласа".

Лидерът на БСП прибави към този виц и изявлението, че такова е виждането на ГЕРБ за вот 2013 г.

Точно по тази причина той като лидер на БСП и президент на европейските социалисти "екслузивно ще работя за гарантиране на свободни избори у нас догодина, защото на тази власт доверие не може да се има - за това че те работят за честни избори".

Според Станишев въпросът е принципен и означава: "Има ли в България демокрация и право да сменяме властта, ако не ни харесва. Ще направя всичко необходимо всеки българин да има гаранции да пусне гласа си и той да бъде преброен честно", завърши той.